google-site-verification=QJs4eHBYj65vz7QVtQNgsS25ubYvEifTtyNM1OhfiPc
top of page

Het nieuws van mijn Bed and Breakfast in Spanje

Zurgena, de thuisbasis van mijn Bed and Breakfast in Spanje

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Zurgena, een typische Spaanse gemeente in Almeria

Zurgena is een kleine Spaanse gemeente in de provincie Almería. Zurgena is gelegen in de Almanzora vallei dicht bij de steden Albox, Huércal-Overa en Los Carasoles en het ligt op een goed half uur rijden van de toeristische badplaatsen zoals Mojacar Playa, Vera Playa en Garrucha en ongeveer 1 uur en 30 minuten van Almeria stad.

Omdat het ook zeer dicht bij de snelweg A7/E15 ligt, biedt dit een gemakkelijke en veilige toegang tot de luchthavens van Murcia, Almeria en Alicante.

Door de ligging van mijn B&B in Almeria, is dit de ideale uitvalsbasis voor de vele activiteiten die in de omgeving terug te vinden zijn en voor het verblijf tussen de vele afspraken tijdens je zakenreis.


Het klimaat in Zurgena

Zurgena heeft het hele jaar door gematigd klimaat, net als het geheel van de Costa Almeria. De temperatuur zakt hier overdag zelden onder de 18C. Tijdens de wintermaanden zijn de nachten en de ochtenden wat frisser maar overdag is er over het algemeen blauwe luchten en met het meeste van de tijd overdag aangename temperaturen zodat een jas niet nodig. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 30° en dit van mei tot augustus. Vanaf september zijn de temperaturen wat milder en schommelt deze rond de 20° tot 25° overdag.

Aan een mooie blauwe hemel is er in Zurgena ook geen gebrek. De zon schijnt hier immers gemiddeld 300 van 365 dagen.


Bezienswaardigheden in Zurgena

  • Iglesia Parroquial San Ramón Nonato

  • Torre del Reloj

  • Ermita del Calvario

  • Parque Los Llanos del Peral, dit is op wandelafstand van mijn B&B waar je logeert bij Belgen in Almeria gelegen. Het is een unieke en charmante plek, midden in de natuur. Het heeft goed onderhouden faciliteiten die een rustgevende plek bieden om te genieten van de semi-woestijnachtige omgeving van dit deel van de Almanzora-vallei. Gelegen ten noorden van Zurgena, op Camino a Taberno.

  • El Olivo de las Lomas


Wandelroute in Zurgena

Het Almanzora-spoorpad is 12 km lang en loopt langs wat vroeger de spoorlijn Guadix-Almedricos was, tussen El Chardero de los Canos, waar de trein mineralen verzamelde uit Cable de Cabarga San Miguel, en over de metalen brug over het Ramil-ravijn. Deze route kan te voet of met de fiets worden afgelegd en is ook toegankelijk voor rolstoelen. Deze wandelroute passeert ook in Zurgena waar B&B Casa La Vida Feliz gelegen is


Festivals in Zurgena

De processie van de Drie Koningen wordt gevierd op de avond van 5 januari.


Día de Andalucía

Día de Andalucía wordt gevierd op 28 februari.


Procesiones de Semana Santa, data kunnen variëren. Dit is een van de belangrijkste festivals in de provincie Almería, met vier cofradías en één prehermandad. De processie op Martes Santo toont het beeld van Jezus van Nazareth die de voeten van de discipelen wast, terwijl je op de avond van Witte Donderdag, Cristo en la cruz en Nuestra Señora de los Dolores kunt zien onder een zwart baldakijn. Op Goede Vrijdag staan in de processies Jezus die het kruis draagt, Johannes, de Virgen de los Primeros Dolores en de gekruisigde Christus; die avond zie je de figuren van Agony in the Garden, Nuestra Señora de la Esperanza en Nuestra Señora de los Dolores met haar dode zoon op haar schoot. De processie van de prehermandadon op Paaszaterdag heeft de kruiswegstatie die de arrestatie van Jezus in de Huerto de Getsemaní voorstelt.


Fiesta de Nuestra Señora María Auxiliadora

Fiesta de Nuestra Señora María Auxiliadora wordt gevierd op de laatste zondag van mei.


Fiesta de San Juan

Fiesta de San Juan wordt gevierd op 24 juni.


Fiestas de la Virgen del Carmen

Fiestas de la Virgen del Carmen worden gevierd van 13 tot 16 juli.


Fiestas de San Ramón Nonato

Fiestas de San Ramón Nonato wordt gevierd in de laatste week van augustus.


Karnaval

Het wordt gevierd in de maand februari (variabele datum)


Virgen de la Salud

Het wordt gevierd tijdens het vierde weekend van februari. Dit is ook weer op wandelafstand van B&B Casa La Vida Feliz


Gastronomie in Zurgena

De gevarieerde gastronomie in Zurgena biedt heerlijke vleeswaren, maar ook gerechten als sopa de calabaza y garbanzos (pompoen- en kikkererwtensoep), potaje de trigo (tarwestoofpot), potaje de tortas de bacalao (kabeljauwstoofpot), caldo de pescado (vissoep), gurullos de conejo (pastastoofpot met raabit), perdiz en guiso (gestoofde patrijs) en choto al ajillo (geit). Tot de desserts behoren alfajores de almendras (amandelgebak), empanadillas rellenas (gevuld gebak) en cuajao de almendras (amandelcake).


Dineren bij B&B Casa La Vida Feliz

Naast dat we niet heel ver van Albox zijn gelegen, kan je in mijn B&B ook elke avond lekker dineren.

Bij B&B Casa La Vida Feliz bied ik elke avond een volledige maaltijd aan bestaande uit een aperitief, voorgerecht, hoofdschotel, dessert en een digestief. Bij deze gerechten kan je naar keuze wijn, water of frisdrank nuttigen. Elke avond hebben we een thema-avond. Zo hebben we eens een Chinese maaltijd, Italiaans, Indisch, Spaans of gewone Belgische keuken.


Uiteraard kan je na het nuttige van deze heerlijke maaltijden nog lekker nagenieten in onze lounge of heerlijk buiten op het terras met een lekkere wijn in het heerlijke zonnetje.


Bij B&B Casa La Vida Feliz waar je kan logeren bij Belgen in Almeria is het steeds genieten.


Wil jij graag onze kamers ontdekken? Klik dan zeker op de onderstaande knop.

 

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page