google-site-verification=QJs4eHBYj65vz7QVtQNgsS25ubYvEifTtyNM1OhfiPc
top of page

Het nieuws van mijn Bed and Breakfast in Spanje

Albox, een gemeente gelegen vlakbij mijn Bed and Breakfast

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Albox is een gemeente in de provincie Almeria in Andalusië.

De gemeente Albox is gelegen in het noordoostelijke deel van Valle del Almanzora op ongeveer 120 km van de provinciehoofdstad Almería en op slechts 20 minuutjes rijden van B&B Casa La Vida Feliz waar je kan logeren bij Belgen in Almeria. Belangrijk om weten is dat Albox een typische traditionele marktstad is en bovendien voorziet in alle diensten en faciliteiten. Zo heb je in er winkels, banken, postkantoor, restaurants, bars en verschillende bouwhandelaren. Er zijn verschillende scholen voor alle leeftijden, zelfs volwassenonderwijs, gratis taalcursussen om de Spaanse taal goed onder de knie te krijgen en gemakkelijk te integreren en een 24-uurs medisch centrum. Het dichtstbijzijnde grote ziekenhuis bevindt zich in Huercal Overa, op ongeveer 21 km afstand. Albox heeft een gemeentelijk zwembad dat in juli en augustus open is, een sportcentrum en een tennisclub die ook een eigen zwembad heeft. Elke dinsdagochtend wordt een grote markt gehouden en op zaterdagochtend een kleinere markt.


Mijn Bed and Breakfast is op slechts 20 minuutjes rijden gelegen van deze handelsstad waardoor wij het ultieme verblijf zijn voor uw zakenreis of daguitstapjes naar Albox


Het klimaat in Albox

Albox heeft het hele jaar door gematigd klimaat, net als het geheel van de Costa Almeria. De temperatuur zakt hier overdag zelden onder de 18C. Tijdens de wintermaanden zijn de nachten en de ochtenden wat frisser maar overdag is er over het algemeen blauwe luchten en met het meeste van de tijd overdag aangename temperaturen zodat een jas niet nodig. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 30° en dit van mei tot augustus. Vanaf september zijn de temperaturen wat milder en schommelt deze rond de 20° tot 25° overdag. Aan een mooie blauwe hemel is er in Albox ook geen gebrek. De zon schijnt hier immers gemiddeld 300 van 365 dagen.


Bezienswaardigheden in Albox

  • Iglesia Parroquial de la Concepción

  • Iglesia Parroquial de Santa María

  • Iglesia Parroquial y Votiva de Nuestra Señora

  • Ermita de la Santa Cruz

  • Ermita de San Antonio

  • Monumento al Arriero

  • Museo de Ceramica


Wandelroute in Albox

Het Almanzora-spoorpad is 12 km lang en loopt langs wat vroeger de spoorlijn Guadix-Almedricos was, tussen El Chardero de los Canos, waar de trein mineralen verzamelde uit Cable de Cabarga San Miguel, en over de metalen brug over het Ramil-ravijn. Deze route kan te voet of met de fiets worden afgelegd en is ook toegankelijk voor rolstoelen. Deze wandelroute passeert ook in Zurgena waar B&B Casa La Vida Feliz gelegen is


Festivals in Albox

De processie van de Drie Koningen wordt gevierd op de avond van 5 januari.


Procesiones de Semana Santa, data kunnen variëren. Dit is een van de belangrijkste festivals in de provincie Almería, met vier cofradías en één prehermandad. De processie op Martes Santo toont het beeld van Jezus van Nazareth die de voeten van de discipelen wast, terwijl je op de avond van Witte Donderdag, Cristo en la cruz en Nuestra Señora de los Dolores kunt zien onder een zwart baldakijn. Op Goede Vrijdag staan in de processies Jezus die het kruis draagt, Johannes, de Virgen de los Primeros Dolores en de gekruisigde Christus; die avond zie je de figuren van Agony in the Garden, Nuestra Señora de la Esperanza en Nuestra Señora de los Dolores met haar dode zoon op haar schoot. De processie van de prehermandadon op Paaszaterdag heeft de kruiswegstatie die de arrestatie van Jezus in de Huerto de Getsemaní voorstelt.


Romeria de la Virgen de Saliente

Romeria de la Virgen de Saliente is een bedevaartsoord dat op 8 september van de stad naar het Monasterio de Saliente gaat.


Fiestas de la Loma

Fiestas de la Loma wordt traditioneel gevierd in oktober.


Fiestas de Todos los Santos

Fiestas de Todos los Santos wordt traditioneel gevierd van ongeveer 23 oktober tot 1 november. Het dankt zijn oorsprong aan een belangrijke veemarkt en werd in de loop van de tijd bekend als de Feria de Todos los Santos. Het is momenteel een van de belangrijkste beurzen in de provincie Almeria.


Festival de Rock

Festival de Rock wordt traditioneel gevierd op de laatste vrijdag van oktober. Het wordt sinds 1985 in de stad gehouden en is het langstlopende rockfestival van Spanje. Een vijftal groepen, voornamelijk lokale, spelen in de recinto ferial (zomerfestivalterrein) voor ongeveer 4.000 fans.


Vicente Bonil International Chess Open

Vicente Bonil International Chess Open is een schaaktoernooi dat eind november wordt gevierd. In 2017 vierde het zijn 40e evenement. De Club de Ajedrez Reverté Albox werd in 2005 uitgeroepen tot kampioen schaakteam van Spanje. Albox wordt beschouwd als de 'bakermat van het Spaanse schaak', en een aantal grootmeesters zoals Veselin Topalov en Alekséi Dréyev hebben de stad bezocht.


Gastronomie in Albox

De lokale gerechten zijn migas (gebakken paneermeel met een mix van groenten en vlees), choto a lo pastoral (geitenstoofpot), puchero (stoofpot), trigo guisado (tarwestoofpot), fritada de sangre (bloedworst), gurullos (konijnen- of patrijsknoedels), remojón (kabeljauw- en sinaasappelsalade met olijven en ei) en albondigas (gehaktballen). Van de aangeboden desserts en zoetigheden zijn roscos de aguardiente (likeurkoekjes), roscos de naranja (sinaasappelkoekjes), cuajao de almendras (amandelcake) en suspiros (knoedels) de meest typische.


Dineren bij B&B Casa La Vida Feliz.

Naast dat we niet heel ver van Albox zijn gelegen, kan je in mijn B&B ook elke avond lekker dineren.

Bij B&B Casa La Vida Feliz bied ik elke avond een volledige maaltijd aan bestaande uit een aperitief, voorgerecht, hoofdschotel, dessert en een digestief. Bij deze gerechten kan je naar keuze wijn, water of frisdrank nuttigen. Elke avond hebben we een thema-avond. Zo hebben we eens een Chinese maaltijd, Italiaans, Indisch, Spaans of gewone Belgische keuken.


Uiteraard kan je na het nuttige van deze heerlijke maaltijden nog lekker nagenieten in onze lounge of heerlijk buiten op het terras met een lekkere wijn in het heerlijke zonnetje.


Bij B&B Casa La Vida Feliz waar je kan logeren bij Belgen in Almeria is het steeds genieten.


Wil jij graag onze kamers ontdekken? Klik dan zeker op de onderstaande knop.
Bezienswaardigheden in Albox


Tradities in Albox


 


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page