B&B Casa La Vida Feliz waar jij kan genieten van de rust
Je verblijft in onze B&B in een typische Andalusische cortijo

Veel gestelde vragen over onze B&B

Ontdek hier alvast de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Ongetwijfeld heb je verschillende vragen over je verblijf bij ons voordat je gaat boeken.
Hier vind je zeker al het antwoord op verschillende van je vragen.  Heb je nog meer vragen neem dan zeker contact met ons op.  Wij helpen je graag verder.

Algemene info over onze B&B:

Wat is een B&B?

Created with Sketch.
Bij Casa La Vida Feliz logeer je bij Belgen in Andalusië

Het spreekt een beetje voor zich.  Het betekent dus bed en ontbijt. De geschiedenis gaat al ver terug.  Het is een module waar de eigenaar inwoont en je een slaapplaats en ontbijt geeft tegen vergoeding.  Deze formule werd vroeger vooral door handelslieden gebruikt.  Tegenwoordig is dit een commercieel gebeuren geworden waar gretig gebruik van wordt gemaakt door toeristen.  De reden hiervoor is vooral het persoonlijk contact en het " feel home"-gevoel.

Wat is het verschil tussen een B&B en een hotel ?

Created with Sketch.
Hen jij het verschil tussen een B&B en een hotel?

Een B&B is meestal ondergebracht in een woonhuis.   Dit kan gaan van een rijhuis tot een landhuis. De hoofdfunctie van het gebouw is wonen en de nevenactiviteit is logies verlenen. Het is kleinschalig en veel persoonlijker dan een hotel waardoor het contact tussen gastheer en gast meer familiaal verloopt.

Wat is een ensuite badkamer ?

Created with Sketch.
Wat is een ensuite badkamer in een B&B

Eenvoudig uitgelegd is een ensuite badkamer eigenlijk een badkamer die aansluit op je kamer en gescheiden wordt van je kamer met een deur.  Hierdoor heb je je eigen badkamer en dit met de nodige privacy ten opzichte van je kamergenoot.

Waarom logeren bij Belgen in Andalusië?

Created with Sketch.
Waarom logeren bij Vlamingen in Spanje

Vele Belgen en Nederlanders emigreren naar Spanje voor de gastvrijheid en het goede weer natuurlijk. Vele onder hun en wij natuurlijk ook starten er een Bed and Breakfast. Waarom dan logeren bij Belgen in Andalusië?

Er is toch niets leuker dan je vakantie in Spanje onder de Andalusische zon door te brengen terwijl je jouw ganse vakantie gewoon in het Nederlands kan praten. Wij weten als geen ander wat de Belgische noden en behoeftes zijn en passen alles daaraan aan om u het " thuisgevoel" te geven. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens gans je verblijf jouw favoriete TV-programma's volgen in het Nederland, daar waar je in de Spaanse B&B's en hotels meestal beperkt bent tot de Spaanse zenders. En toch kan je nog steeds genieten van het authentieke Spanje en de Spaanse gastvrijheid in tal van de plaatselijke restaurants, bars en winkeltjes in de nabijgelegen steden en dorpen. En niet te vergeten dat j e dit alles kan dien terwijl de zon hier 300 dagen per jaar schijnt

Logeren bij Belgen in Andalusië heeft echt wel zijn voordelen. 

Kom het zeker eens proberen!

Praktische info over onze B&B:

COVID-19 en onze B&B

Created with Sketch.
COVID-19 en de maatregelen die wij nemen in onze B&B

Voor ons is het dus ook normaal dat ook hier maatregelen worden genomen om onze gasten te beschermen tegen COVID-19.  Zo voorzien wij op strategische plaatsen pompjes met ontsmettingsalcohol, vragen wij ook de social distance te respecteren binnen en buiten. Alles wordt extra gereinigd en binnen onze keuken met de nodige zorg verwerkt. Zo zijn wij ook constant opzoek naar producten om de gemeenschappelijke ruimten, kamers enz. beter te reinigen en het linnen zo goed mogelijk te wassen.  Daarom gebruiken wij ook de producten van FM World.  Deze hebben een bewezen kwaliteit en zijn bovendien ook ecologisch.

De gezondheid en veiligheid van onze gasten draagt dan ook de hoogste prioriteit voor ons en natuurlijk ook uw aangenaam en uniek verblijf bij ons.

Is het ontbijt inbegrepen?

Created with Sketch.
Logenen bij Belgen in een B&B heeft het voordeel dat wij ook de vlaamse behoeften bij het ontbijt kennen.

Bij ons is het ontbijt voor elke nacht die je hebt geboekt inbegrepen in de prijs.  Je krijgt een uitgebreid ontbijt met verschillende soorten brood en broodjes, koffiekoeken, beleg, kaas, confituur, chocopasta, een eitje, fruit, yoghurt, gebak, fruitsap en natuurlijk verse koffie en thee. En dit allemaal in buffetvorm in een aangename ongedwongen sfeer.

Serveren jullie een middag- of avondmaal?

Created with Sketch.
De niet te missen paella-avond in onze B&B bereid met verse ingrediënten

Wij verkiezen zelf tijdens onze vakanties om niet aan uren gebonden te zijn en onze tijd zelf te kunnen indelen.  Dat is de reden dat wij er voor hebben gekozen om geen middagmaal  en avondmaal te serveren.  In de ruime omgeving zijn er tal van bars, tapasbars en restaurant waar je lekker kan eten aan democratische prijzen. Op deze manier kan je ook kennismaken met de lokale- en Spaanse keuken.

Waar kan ik de B&B boeken ?

Created with Sketch.
Onze B&B kan je boeken bij verschillen de bookingsites of gewoon via onze website

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken wij samen met verschillende boekingssites. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij "BedandBreakfast.eu " "Chamio"  of " Vakantie bij Nederlanders boeken " of  via onze pagina "Onze kamers" , hier vind je al onze partners terug. Natuurlijk kan u ook gewoon via onze contactpagina contact met ons opnemen om uw welverdiende vakantie te boeken.

Hoe en hoeveel moet ik betalen?

Created with Sketch.
Je verblijf kan je steeds vooraf betalen per overschrijving en de overige kosten kan je met je kaart in de B&B betalen

Bij reserveringsaanvraag ontvangt u een mail met de bevestiging van uw reserveringsaanvraag.  Hierop staan alle gegevens betreffende uw reservering, inclusief het totaal te betalen bedrag van uw verblijf ( exclusief extra ter plaatse gemaakte kosten).  Van dit bedrag dient er 50% als voorschot te worden gestort.  Pas na ontvangst van dit voorschot is uw reservering definitief.  Daarna vragen wij u om het saldo uiterlijk 14 dagen voor aankomst te betalen.  Bij het uitchecken krijgt u de totaalafrekening van uw verblijf.  Het resterende bedrag kan dan met een betaalautomaat of cash afgerekend worden. 

Kan ik mijn verblijf nog annuleren?

Created with Sketch.
Kan ik mijn verblijf nog annuleren bij de B&B?

Afhankelijk van via welke site u boekt, is dit nog mogelijk.  Check daarom de voorwaarden bij de boekingssite.  Als u rechtstreeks bij ons boekt, aanvaarden wij annuleringen met een geldige reden tot 14 dagen voor aankomst zonder kosten.  Annuleert u uw verblijf binnen de 14 dagen voor aankomst, zijn wij genoodzaakt om het door u betaalde voorschot in te houden. Uiteraard worden alle boekingen die nu plaatsvinden en waarvan het verblijf door de COVID-19 maatregelen niet kan doorgaan voor 100% terugbetaald.

Mag er gerookt worden in de B&B?

Created with Sketch.
Binnen in onze B&B telt een algemeen rookverbod met uitzondering van bepaalde plaatsen buiten

Alle ruimtes binnen het gebouw zijn rookvrij.  Uiteraard tonen wij veel begrip voor de rokers en hebben wij op het terrein een rokerszone voorzien.

Extra service van onze B&B:

Zijn handdoeken inbegrepen in de prijs van de B&B?

Created with Sketch.
In onze B&B zijn handdoeken, washandjes en badlakens steeds beschikbaar

Wij voorzien standaard 2 sets handdoeken op de kamers.  In deze set vind je een grote en kleine badhanddoek, een badlaken voor aan het zwembad en 2 washandjes terug. Tevens voorzien wij ook in elke kamer 2 kamerjassen. Wij hanteren de regel dat wanneer je de handdoeken op de grond gooit, deze worden vervangen.  Uiteraard vragen wij dit beperkt te houden omdat er in deze regio in Spanje regelmatig waterschaarste is. Lees meer...

Zijn er extra dekens en hoofdkussens?

Created with Sketch.
Wij stellen in onze B&B verschillende soorten hoofdkussen ter beschikking

Het is normaal dat niet iedereen dezelfde slaapgewoontes heeft.  De ene ligt graag wat rechter, de andere graag goed ingedekt onder de dekens.  Daarom hebben wij steeds extra kussens en dekens ter beschikken.  Eenvoudig op verzoek te verkrijgen.

Is er douchegel, shampoo, tandpaste enz. aanwezig?

Created with Sketch.
In onze B&B verwennen wij jou graag met de verzoringsproducten van FM World

Bij aankomst vindt u in de badkamer een setje met onder meer douchegel, shampoo en tandpasta terug van een beter en exclusiever merk.  Mocht jouw verzorgingsproducten per ongeluk vergeten zijn, kunnen tegen betaling steeds de standaardproducten bij ons bekomen.  Wij hebben hier steeds een kleine voorraad van.

Is er Nederlandstalige TV in de B&B?

Created with Sketch.
Logeren bij vlamingen heeft ook het voordeel dat wij nerderlandstalige TV ter beschikking hebben in onze B&B

Omdat wij een internationaal publiek hebben en zeker ook Vlamingen en Nederlanders hebben wij zowel Nederlandstalige zenders op de televisie als Franse, Engelse en Spaanse.

Fietsvakantie

Kan ik mijn fietsen stallen bij de B&B ?

Created with Sketch.
In onze B&B kan je de fietsen veilig stallen in onze afgesloten fietsenstalling

Op ons terrein voorzien wij een ruimte voor het stallen van uw eigen fietsen.  Deze ruimte kan afgesloten worden.  Bovendien wordt deze ook bewaakt met camera's.

Fietsregels in Spanje

Created with Sketch.
Welke regels moet je volgen tijdens jouw fietsvakantie in Spanje

Veel Spanjaarden en buitenlandse fietsers vragen het zich wel eens af . Wat mag wel en niet mag in fietsland Spanje. Je ziet in Spanje, fietsers op een zeer drukke wegen, wielrenners in een groep naast het fietspad, sommige fietsers met een helm en anderen dan weer niet, fietsers op de stoep, noem maar op.

 

Wis je dat 60% van de Spaanse fietsers de regels niet kent en ook voor buitenlandse fietsers in Spanje kan het verwarrend zijn. Hieronder vind je de antwoorden op diverse vragen over het rijden met een normale fiets in Spanje:

 

Waar moet je met de fiets rijden?

Je dient volgens de Spaanse verkeerswet op (het midden van) de weg (arcén) te rijden want fietsen zijn voertuigen volgens de Spaanse verkeerswet. De meeste fietsers zullen echter aan de zijkant op de weg gaan fietsen. Je mag niet op de stoep fietsen, ook niet als een gemeente aangeeft dat dit wel mag, volgens de Spaanse wet is het verboden. Als je wel over de stoep gaat dan dient dit lopend te zijn met de fiets in de hand, als een voetganger dus.

 

Dient men gebruik te maken van het fietspad?

Fietsen mag dus op de weg maar als er een fietspad is mag (maar je moet niet) men daar ook gebruik van maken. Als er dus een fietspad aanwezig is, is het niet verplicht om daarop te fietsen en mag je dus ook op straat fietsen (iets wat vooral wielrenners nog wel eens doen). Er mag alleen niet gereden worden op de weg als het duidelijk op een blauw bord staat aangegeven.

 

Mag je op de autoweg fietsen?

Het fietsen op de autowegen (autovías) is verboden voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. De overige fietsers mogen, als je een helm draagt en op de vluchtstrook van autowegen rijden, iets dat je ongetwijfeld wel eens gezien hebt in Spanje. Het mag uiteraard alleen op die autowegen waar geen verbodsborden staan. Op snelwegen (autopistas) mag niet met de fiets gereden worden.

 

Hoe moet ik afslaan op een weg buiten de bebouwde kom?

Op wegen buiten de bebouwde kom mogen fietsers bij het links afslaan niet voorsorteren. Zij moeten rechts blijven rijden tot de overzijde van de kruisende weg en daar linksaf gaan als dit zonder gevaar kan.

 

Moet je als fietser in Spanje een helm dragen?

De regel is dat buiten de bebouwde kom iedereen (volwassenen en kinderen) een helm moet dragen. Binnen de bebouwde kom hoeven alleen fietsers jonger dan 16 jaar een helm te dragen, dat is verplicht (ook wanneer je een fiets huurt).

 

Moet een fiets in Spanje licht en een bel hebben?

Volgens de Reglamento General de Vehículos moet elke fiets uitgerust zijn met een (werkende) fietsbel. Daarnaast is het verplicht om een wit licht voor en een rood licht achter te hebben als het donker is en dient men reflectoren op de pedalen en wielen te hebben. In de praktijk wordt daar echter nauwelijks op gecontroleerd.

 

Moet je als fietser een verzekering hebben?

Een fietser hoeft  geen verzekering te hebben. Dat wordt een ander verhaal als er sprake is van een fiets met kentekenplaat (zoals een snorfiets), dan moet er wel een verzekering zijn. De Spaanse vereniging van autorijders (RACE) heeft ooit gezegd dat ze graag kentekenplaten voor de fietsen willen hebben in Spanje, iets wat tot eind jaren 70 in Spanje normaal was, en wil graag dat fietsers verzekerd rondrijden en zelfs een fiets-rijbewijs met punten zouden krijgen.

 

Mag je op de fiets stappen als je alcohol hebt gedronken?

Je mag niet dronken op de fiets stappen.  Daar kan je een boete voor krijgen. Logischerwijze kunnen er geen punten op iemands rijbewijs worden ingehouden maar een bekeuring dient wel betaald te worden. Daarnaast kan het zijn dat je een rijverbod krijgt. Op de fiets gelden dezelfde regels als in de auto: Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.

 

Mag je muziek luisteren of bellen op de fiets?

Het is niet toegestaan om met een koptelefoon op te fietsen, dat kan bekeurd worden. Daarnaast is het verboden de mobiele telefoon te gebruiken om te bellen of whatsappen of wat dan ook. er mag wel handsfree gebeld worden maar koptelefoons zijn weer niet toegestaan.

 

Hoe moet ik in een groep fietsen?

Als je met een groep fietsers over de grote wegen rijdt dien je dat in parallel vorm te doen met een maximum van twee personen naast elkaar tenzij er veel verkeer is en het zicht belemmerd is, dan moet men achter elkaar fietsen.

 

Welke verkeersregels zijn er voor fietsers?

Zoals overal dien je als fietser ook de algemene verkeersregels te respecteren en dien je te stoppen bij de STOP-borden, zebrapaden en stoplichten. Doe je dat niet dan kun je net zoals de autorijder een bekeuring krijgen.

 

Mag ik een kind op de fiets meenemen?

Je mag een kind mee op de fiets nemen als dit jonger is dan 7 jaar, een helm draagt en in een officieel erkend kinderzitje zit. Deze kinderzitjes mogen zowel voorop alsook achterop gemonteerd worden (voor tot maximaal 15 kilo). Twee zitjes tegelijk op een fiets mag in Spanje niet.

 

Mag je kinderen in een kar achter de fiets vervoeren?

In Spanje is het verboden om kinderen in een kar achter de fiets te vervoeren als je buiten de bebouwde kom rijdt. In het geval van de fietskarren moet men rekening houden met de Spaanse wetten waarin o.a. staat  dat een fietskar nooit groter mag zijn dan 50% van het voertuig die het trekt (de fiets dus). Binnen de bebouwde kom gelden de lokale regels, iets dat dus verwarrend kan zijn. Over het algemeen is het binnen de bebouwde kom wel toegestaan om kinderen in een fietskar te vervoeren.

 

Er staat in de Spaanse verkeerswet niets over de bakfiets, deze zie je in Spanje niet veel en als je deze al ziet dan zijn het vaak Nederlanders die een bakfiets hebben meegenomen naar Spanje.

 

Mag je een hond vervoeren op of achter de fiets?

Vervoer van personen in een fietskar buiten de bebouwde kom is niet toegestaan maar in de Spaanse regels wordt niet direct gesproken over het vervoer van honden in een fietskar. Binnen de bebouwde kom is dit, net zoals voor personen, toegestaan maar buiten de bebouwde kom dus waarschijnlijk niet. Het vervoeren van een hond (in principe tot 15 kilo voorop en meer (?) kilo’s achterop) op de fiets in een speciale fietsmand is toegestaan.

 

 

Wat zijn de regels voor de elektrische fiets (tot 25 km/h)?

Voor een elektrische fiets (bicicleta eléctrica) of fiets met trapondersteuning (bicicleta con pedaleo asistido) tot 25 km/h die een vermogen heeft van maximaal 500 watt (met 250 watt verhoogd in december 2015), gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets.

 

Wat zijn de regels voor de elektrische speed-pedelec fiets (tot 45 km/h)?

Voor een elektrische fiets met trapondersteuning tot 45 km/h of een groter vermogen dan 500 watt en ook voor een elektrische fiets die ook zonder trappen kan worden voortbewogen, gelden voor zover bekend dezelfde regels als voor een bromfiets. De bestuurder is verplicht een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Voor zover bekend is het dragen van een speciale speed-pedelec-helm niet toegestaan.

10 goede redenen

Created with Sketch.
Ken jij 10 goede redenen om je fietsvakantie door te brengen in Andalusië

Spanje, het uitgelezen land voor jouw fietsvakantie.  Zeker in de provincie Almería kom je als wielertoerist of professioneel wielrenner aan je trekken. Hier kan je alle disiplines beoefenen door het zeer variërende landschap.  Van kust tot bergen.

Deze blog kan de eerste stap zijn naar een geslaagde fietsvakantie in Andalusië.

 

Hier alvast 10 goede redenen waarom je zou kiezen voor een fietsvakantie in Andalusië

 

Uno: Mooie wegen met vaak weinig verkeer

Dos: Prachtige variërende landschappen en talloze historische plaatsen

Tres: Op steeds meer plaatsen in Andalusië kan je goede fietsen en e-bikes huren

Cuatro: Goede fietswinkels

Cinco: Een sterk groeiend aanbod van fietsroutes en fietspaden

Seis: Steeds meer Spaanse steden die de fiets de ruimte geven

Siete: Veel kleine reisorganisaties met bijzondere fietsreizen in Spanje

Ocho: Hotels en B&B’s ( zoals wijzelf ) met fietsvoorzieningen

Nueve: De gezelligheid en gastvriendelijkheid van het Spaanse leven

Diez: En natuurlijk niet te vergeten de Spaanse zon

 

De kusten ( op een half uurtje rijden van onze B&B vind je Mojacar en Vera bijvoorbeeld), de randen en de eilanden van Spanje zijn het meest geliefd bij (sportieve) fietsers. Het grote lege binnenland van Spanje is bij hen duidelijk minder in trek dan Noord-Spanje, de Pyreneeën, Catalonië, de Oostkust, Andalusië, Mallorca (Balearen) en de Canarische Eilanden. Daar vind je ook de meeste reisorganisaties, fietsverhuurders, fietshotels, fietsroutes enz.

 

Door het binnenland van Spanje ligt een aantal prachtige langeafstandsroutes. Zelden komt een fietser daarvan terug zonder verhalen over de indrukwekkende landschappen, prachtige steden, en de mooie ontmoetingen met de lokale bevolking. En met het plan om snel weer in Spanje te gaan fietsen.

 

Het klimaat van Spanje:

Nergens in Europa kun je al zo vroeg in het jaar beginnen aan je fietsvakantie en er zo lang mee doorgaan als in Spanje. In de zomermaanden juli en augustus wordt het op veel plekken natuurlijk wel echt warm, maar met een beetje planning kun je blijven fietsen.

In enkele gebieden ( zoals bij ons in Zurgena ) kun je ook in de wintermaanden (december, januari, februari) nog prima fietsen. En aan het einde van februari dient zich in het zuiden alweer de lente aan. 

 

De Bergen

Spanje is bergachtig zoals in Zurgena waar Casa La Vida Feliz is gelegen. Het land ligt vol grote en kleine gebergten. Als fietser zal je dan ook regelmatig een klim voor de kiezen krijgen. Vlak fietsen kan langs de kust en in de dalen van de grote rivieren.

 

Als je van klimmen houdt biedt Spanje je alle kansen. De bekendste bergen liggen achter de noordkust in het Cantabrisch Scheidingsgebergte (b.v. de Angliru), In de Pyreneëen, in de Sierra Nevada (met de Pico Veleta, de hoogst beklimbare weg van Europa) en op de Canarische Eilanden. En dan hebben fietsers in de bekende fietsgebieden zoals Girona, Costa Blanca en Mallorca uiteraard ook hun favoriete klimmetjes.

 

Infrastructuur

De infrastructuur in Spanje is van uitzonderlijke kwaliteit. Met Europees geld veranderden boemellijntjes in hogesnelheidslijnen, werden overal snelwegen aangelegd en lokale wegen van nieuw asfalt voorzien. Als je ziet dat op al die prachtige wegen soms maar een paar auto’s per dag rijden, kun je je afvragen of ze zelfs niet een beetje zijn doorgeschoten.

 

De Spaanse fietscultuur en Vías Verdes

Spanjaarden staan zeer positief ten opzichte van fietsen. Hun toprenners zijn nationale helden en er wordt heel veel op mountainbike en racefiets getoerd en getrimd, al dan niet in fietsclubs. In veel steden is ook een echte fietscultuur ontstaan en verschijnen fietspaden en fietsverhuurders. In een stad als Sevilla maakt iedereen gebruik van de fiets om zich door de stad te bewegen. Het is nog zeker geen Nederland of Vlaanderen, maar de beweging is onomkeerbaar.

 

In opkomst zijn ook de zogenaamde Vías Verdes. Dat zijn oude spoortrajecten waar fietspaden van zijn gemaakt. Het zijn meestal gravelpaden die door de vrije natuur gaan. De Spanjaarden zelf zijn erg onder de indruk van deze speciale routes, die samen 2.000 km lang zijn. 

http://www.viasverdes.es/en/principal.asp

 

Het gevoel van Spanje

Het centrale binnenland van Spanje is uitgestrekt en leeg. Je kunt er uren rijden zonder veel tegen te komen. Kom je in de grotere dorpen en stadjes dan bruist het plotseling weer van het leven (nou ja, behalve tijdens de siësta dan). Spanje is in talrijke opzichten een modern Europees land geworden, maar heeft toch een duidelijk eigen gezicht behouden. Spanje is mooi groot, ruig en avontuurlijk. Het is geweldig om er op je fiets doorheen te trekken, zeker in de wetenschap dat je het einde van je tocht viert met tapas, gezelligheid en een goed glas wijn.

 

Dus waarom zou je nog twijfelen over een fietsvakantie naar Spanje.  Bekijk zeker eens de kamers van onze B&B waar je na een mooie fietstocht terug tet rust kan komen en misschien al een tochtje uitzoeken voor de volgende dag van je fietsvakantie.

 

Bron https://www.fietseninspanje.nl/fietsen-in-spanje/

Weldra openen wij de deuren van onze B&B !

Wees er snel bij!  Wil jij onze gloed nieuw B&B in Spanje ontdekken.  Boek dan snel je verblijf via onderstaande knop.
Mocht je verblijf door #COVID-19 toch niet kunnen doorgaan?  Geen probleem, wij storten het door jou betaalde bedrag volledig terug.