Een welverdiende vakantie in B&B Casa La Vida Feliz

Wat  is er te doen in de omgeving van onze B&B

Onze ligging

Wij zijn gelegen p slechts een uurtje van de luchthaven van Almeria en worden omringd door prachtige bergen. Op minder dan 15 minuten vind je verschillende steden en slechts 10 minuten verwijderd van de snelweg. Na slechts 30 minuutjes rijden ben aan de kust. Ook niet onbelangrijk is dat wij bereikbaar zijn via geasfalteerde wegen. De ligging is een uitstekend om te wandelen, fietsen en te golfen, aangezien de Desert Springs golf course op minder dan 30 minuten rijden ligt. Weg van de drukte van de stad en de kust, maar lekker rustig gelegen tussen de bergen op een hoogte van ongeveer 600 meter.  Bekijk zeker ook onze video's in onze fotogalerij

Fietsvakanties

Andalusië is een van die bevoorrechte bestemmingen die het hele jaar door voldoen aan de ideale weersomstandigheden om te fietsen .

Door de verscheidenheid aan landschappen kan je in slechts één dag fietsen van de berg naar het platteland, van het strand naar de woestijn. Het is een andere en zeer gezonde manier om Andalusië te ontdekken , het toerisme te beoefenen en jouw favoriete sport.

In Andalusië vindt u een geweldig fietsaanbod, er worden het hele jaar door tal van evenementen georganiseerd over het hele grondgebied, waaronder de beroemde "Quedadas" (KDD's), die het belangrijke netwerk van bestaande routes bestrijken en waar elke fietsliefhebber kan zoeken naar de activiteit en de plaats die bij zijn voorkeuren past.  Rondom ons zijn verschillende ramblas gelegen welke het ideale parcours vormen voor elke MTB-liefhebber. Daarnaast zijn er ook de gewone wegen welke mooie routes vormen om te genieten van het prachtige landschap of bezienswaardigheden te bezoeken.  Vele van deze routes kan je terugvinden via Cycling Friendly, Turismo Andalucía en Wikiloc.

Golf

Ben je een golfer.  Perfect op een half uurtje rijden van de B&B ligt Desert Springs Golf Course.  Eén van de betere en gerenomeerde golfclubs wereldwijd.  Geïnspireerd door de beroemde desertcourse van Arizona en Californië, is de par 72 internationale kampioenschap Indiana-course de eerste desertcourse in Europa en is gebouwd volgens de volledige USGA-specificaties en de kwaliteitsnormen van deze desertcourses, nu beroemd om de kwaliteit van golf die ze bieden aan. Het biedt onvergetelijke uitzichten en golfen van zo'n dramatische aard dat men kan zeggen dat het niet alleen woestijngolf, maar ook golf in het algemeen in dit deel van Spanje naar een nieuw niveau van uitmuntendheid heeft gebracht.

Mini Hollywood

Op een uurtje rijden in Tabernas, de enige woestijn in Europa, zijn de authentieke westernscenario's veranderd in het meest originele mediterrane themapark met liveshows, een enorm zoölogisch reservaat met meer dan 800 dieren van 200 verschillende soorten, zwembaden en een groot aantal restaurants, educatieve activiteiten en beheer van evenementen en feesten.

In dit themapark in Almeria kan je genieten van rondleidingen en workshops voor kinderen. 

Camellos de Almería

Vlak boven Almería op een uurtje rijden van LLanos del Peral vind je Camellos de Almería waar je met kamelen kan rijden. De wandeling is bij een aangrenzende droge rivier. De ervaring is niet alleen prachtig om op een kameel te rijden, maar je kunt ook alle kamelen van dichtbij ontmoeten, ze voeren en foto's met ze maken, hun haar kammen, enz. En tijd doorbrengen op de boerderij, wat een totaal andere plek is. dan je gewend bent te bezoeken, met een vrolijke en open sfeer, aangezien alle dieren graag mensen ontmoeten.

Zurgena

Een kleine gemeente op ongeveer 10 minuutjes rijden.  Hier vind je enkele plaatselijke bar terug, bankautomaten en apotheken.  In deze gemeente vind je ook enkele monumenten terug zoals de Parochiekerk, Hermitage van Golgotha, El Reloj, Kerk van La Alfoquia en het treinstation dat dateert van 1892.

La Alfoquía

Een stadje gelegen op 7 minuutjes rijden.  Hier vind je verschillende lokale bars en restaurantjes terug, bankautomaten en supermarkten.  Hier kan je ook naar het antieke treinstation gaan kijken of een balletje gaan gooien in de bowling club

Albox

Op 20 minuutjes rijden vind je de stad Albox.  Hier vind je vele plaatselijke bar en restaurants terug.  Je kan er shoppen in de vele winkels.  Elke dinsdag kan je in Albox terecht voor de wekelijkse markt tussen 8u en 14u en elke zaterdag voor de vlooienmarkt. 

Santuario de la Virgen sel Saliente de Albox, gebouwd in de achttiende eeuw, is het belangrijkste architecturale juweel dat de gemeente heeft, het werd ook uitgeroepen tot een historisch-artistiek monument. De stad heeft nog steeds een van de oudste actieve pottenbakkerijateliers in de provincie Almería: "Potery Los Puntas", gelegen aan de straat San Leonardo, met de 300 jaren oude Arabische ovens.

Vélez-Rubio en Vélez-Blanco

Aan de voet van een rots ligt het kleine witte dorpje Vélez Blanco, 6 km van de buurgemeente Velez Rubio.

Vélez-Blanco maakt deel uit van het natuurpark Sierra María-Los Vélez en de Ruta de los Castillos (de kastelenroute) door Andalusië. Het is net zo populair bij liefhebbers van plattelandstoerisme, sport als voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Mojácar

Na een half uurtje rijden kom je daan in de prachtige badstad Mojácar.

De stad: Majestueus en hooghartig, de stad Mojácar heeft de laatste uitlopers van de Sierra de Cabrera. Een samensmelting van witte huizen, labyrinten en smalle straatjes en versierd met duizenden felgekleurde bloemen die bij elke bocht boeien.

De natuur:  De natuur ruikt naar de zee, rozemarijn en tijm. Mojácar is gelegen in een bevoorrechte natuurlijke omgeving, die het binnenland van de diepe ravijnen van de Sierra de Cabrera, de ongerepte stranden en de wetlands van de Aguas-rivier combineert.

Bédar

Niet zo ver van ons vind je het prachtige witte dorpje Bédar

Dit kleine dorp heeft in de loop van de tijd kunnen overleven, met een islamitische oorsprong zoals men kan zien in de stijl en indeling van de straten, de schoonheid van een dorp dat de landhuizen en kleine boerderijen eromheen domineert, is de moeite waard om te zien. In Bédar kunnen we nog de typische Moorse terrassen en het oude irrigatiesysteem zien.

Frituur El Muro

Heb je heimwee naar België?  Geen probleem bij Frituur El Muro waan je jezelf terug even in België.  Typisch belgische frietjes, curryworst, een boulet, zelfgemaakt stoofvlees of een lekkere Vol-aux-Vent.  Noem maar op bij Karl kan je het krijgen.  Dit is zeker een aanrader en bevindt zich in Albox
Zeker doen