Casa La Vida Feliz FAQ over de B&B

Veel gestelde vragen over de B&B

Algemene info over onze B&B:

Wat is een B&B?

Created with Sketch.
Wat is een B&B

Het spreekt een beetje voor zich.  "B&B" betekend dus bed en ontbijt. De geschiedenis gaat al ver terug.  Het is een module waar de eigenaar inwoont en je een slaapplaats en ontbijt geeft tegen vergoeding.  Deze formule werd vroeger vooral door handelslieden gebruikt.  Tegenwoordig is dit een commercieel gebeuren geworden waar gretig gebruik van wordt gemaakt door toeristen.  De reden hiervoor is vooral het persoonlijk contact en het " feel home"-gevoel.

Wat is het verschil tussen een B&B en een hotel ?

Created with Sketch.
WAt is het verschil tussen een B&B en een hotel

Een B&B is meestal ondergebracht in een woonhuis.   Dit kan gaan van een rijhuis tot een landhuis. De hoofdfunctie van het gebouw bij een B&B is wonen en de nevenactiviteit is logies verlenen. Een B&B is kleinschalig en veel persoonlijker dan een hotel waardoor het contact tussen gastheer en gast meer familiaal verloopt.

Wat is een ensuite badkamer ?

Created with Sketch.
Wat is een ensuite badkamer ?

Eenvoudig uitgelegd is een ensuite badkamer eigenlijk een badkamer die aansluit op je kamer en gescheiden wordt van je kamer met een deur.  Hierdoor heb je binnen de B&B je eigen badkamer en dit met de nodige privacy ten opzichte van je kamergenoot.

Waarom logeren bij Belgen in Spanje?

Created with Sketch.
Logeren bij Belgen in Spanje

Vele Belgen en Nederlanders emigreren naar Spanje voor de gastvrijheid en het goede weer natuurlijk. Vele onder hun en wij natuurlijk ook starten er een B&B. Waarom dan logeren bij Belgen in Spanje? Lees meer...

Praktische info over onze B&B:

COVID-19 en onze B&B

Created with Sketch.
COVID-19 en onze B&B

Als B&B is het dus ook normaal dat ook hier maatregelen worden genomen om onze gasten te beschermen tegen COVID 19.  Zo voorzien wij op strategische plaatsen pompjes met ontsmettingsalcohol, vragen wij ook de social distance te respecteren binnen en buiten onze B&B. Alles binnen onze B&B wordt alles extra gereinigd en binnen onze keuken met de nodige zorg verwerkt. Zo zijn wij ook constant opzoek naar producten om de gemeenschappelijke ruimten, kamers enz. beter te reinigen en het linnen zo goed mogelijk te wassen.

De gezondheid en veiligheid van onze gasten draag dan ook de hoogste prioriteit voor ons en natuurlijk ook uw aangenaam en uniek verblijf bij ons.

Is het ontbijt inbegrepen?

Created with Sketch.
Is het ontbijd inbegrepen bij B&B Casa La Vida Feliz

Bij onze B&B is het ontbijt voor elke nacht die je hebt geboekt inbegrepen in de prijs.  Je krijgt een uitgebreid ontbijt met verschillende soorten brood en broodjes, koffiekoeken, beleg, kaas, confituur, chocopasta, een eitje, fruit, yoghurt, gebak, fruitsap en natuurlijk verse koffie en thee. En dit allemaal in buffetvorm in een aangename ongedwongen sfeer. Lees meer...

Serveren jullie een middag- of avondmaal?

Created with Sketch.
Serveren jullie een middag- of avond maal in de B&B?

Wij verkiezen zelf tijdens onze vakanties om niet aan uren gebonden te zijn en onze tijd zelf te kunnen indelen.  Dat is de reden dat wij er voor hebben gekozen om geen middag- en/of avondmaal te serveren.  In de ruime omgeving zijn er tal van bars, tapasbars en restaurant waar je lekker kan eten aan democratische prijzen. Op deze manier kan je ook kennismaken met de lokale- en Spaanse keuken.

Waar kan ik de B&B boeken ?

Created with Sketch.
Waar kan ik een B&B boeken

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken wij samen met verschillende boekingssites. Deze sites kan je terugvinden op onze pagina "Prijzen en Boek". Natuurlijk kan u ook gewoon via onze contactpagina contact met ons opnemen om uw welverdiende vakantie te boeken.

Hoe en hoeveel moet ik betalen?

Created with Sketch.
Hoe en hoeveel moet ik betalen voor de B&B?

Bij reserveringsaanvraag ontvangt u een mail met de bevestiging van uw reserveringsaanvraag.  Hierop staan alle gegevens betreffende uw reservering, inclusief het totaal te betalen bedrag van uw verblijf ( exclusief extra ter plaatse gemaakte kosten).  Van dit bedrag dient er 50% als voorschot te worden gestort.  Pas na ontvangst van dit voorschot is uw reservering definitief.  Daarna vragen wij u om het saldo uiterlijk 14 dagen voor aankomst te betalen.  Bij het uitchecken krijgt u de totaalafrekening van uw verblijf.  Het resterende bedrag kan dan met de betaalautomaat afgerekend worden. 

Kan ik mijn verblijf nog annuleren?

Created with Sketch.
Kan ik mijn verblijf nog annuleren?

Afhankelijk van via welke site u boekt is dit nog mogelijk.  Check daarom de voorwaarden bij de boekingssite.  Als u rechtstreeks bij ons boekt, aanvaarden wij annuleringen met een geldige reden tot 14 dagen voor aankomst zonder kosten.  Annuleert u uw verblijf binnen de 14 dagen voor aankomst, zijn wij genoodzaakt om het door u betaalde voorschot in te houden. 

Mag er gerookt worden in de B&B?

Created with Sketch.
Mag er gerookt worden in de B&B

Alle ruimtes binnen de gebouwen van de B&B zijn rookvrij.  Uiteraard tonen wij veel begrip voor de rokers en hebben wij op het terrein van onze B&B een rokerszone voorzien.

Extra service van onze B&B:

Zijn handdoeken inbegrepen in de prijs?

Created with Sketch.
Zijn handdoeken inbegrepen in de prijs van de B&B

Wij voorzien standaard 2 sets handdoeken op de kamer.  In deze set vind je een grote en kleine badhanddoek, een badlaken voor aan het zwembad en 2 washandjes terug. Tevens voorzien wij ook in elke kamer 2 kamerjassen. Wij hanteren de regel dat wanneer je de handdoeken op de grond gooit, deze worden vervangen.  Uiteraard vragen wij dit beperkt te houden omdat er in deze regio in Spanje regelmatig waterschaarste is. Lees meer...

Kan ik mijn fietsen stallen bij de B&B ?

Created with Sketch.
Kan ik mijn fietsen stallen bij de B&B

Op het terrein van onze B&B voorzien wij een ruimte voor het stallen van uw eigen fietsen.  Deze ruimte kan afgesloten worden.  Bovendien wordt deze ook bewaakt met camera's.

Lees meer...

Zijn er extra dekens en hoofdkussens?

Created with Sketch.
Zijn er extra dekens en hoofdkussens in de B&B?

Het is normaal dat niet iedereen dezelfde slaapgewoontes heeft.  De ene ligt graag wat rechter, de andere graag goed ingedekt onder de dekens.  Daarom hebben wij steeds extra kussens en dekens ter beschikken.  Eenvoudig op verzoek te verkrijgen.

Is er douchegel, shampoo, tandpaste enz. aanwezig?

Created with Sketch.
Is er douchegel, shampoo, tandpaste enz. aanwezig in de B&B?

Bij aankomst in onze B&B vindt u in de badkamer een setje met onder meer douchegel, shampoo en tandpasta terug.  Mocht jouw verzorgingsproducten per ongeluk vergeten zijn, kan tegen betaling steeds de standaard producten bij ons bekomen.  Wij hebben hier steeds een kleine voorraad van.

Is er Nederlandstalige TV in de B&B?

Created with Sketch.
Is er Nederlandstalige TV in de B&B?

Omdat wij een internationaal publiek hebben en zeker ook Vlamingen en Nederlanders hebben wij zowel Nederlandstalige zenders op de televisie als Franse, Engelse en Spaanse.