B&B Casa La Vida Feliz waar jij kan genieten van de rust
Vakantie in Spanje in de authentieke cortijo waar onze B&B is in gevestigd

Huércal Overa

Huércal Overa een stad met een eeuwen oude cultuur

De omgeving van Huércal Overa is een paradijs voor wandelaars. Bezoekers moeten vooral letten op het wandelprogramma dat elk jaar door het stadhuis wordt georganiseerd. Deze prachtie stad vind je op een kleine 20 minuten rijden van onze B&B. De stad heeft ongeveer 18.800 inwoners.

Geschiedenis
Er wordt gezegd dat de oorsprong van Huércal-Overa terug te voeren is op de Moorse periode, met twee kastelen die samen met andere forten een veilige verdediging vormen voor dit deel van het koninkrijk Granada. Na de christelijke verovering werd het geannexeerd en geschonken aan de stad Lorca voor bewezen diensten in het jaar 1488. 
Volgens historicus Menendez Pidal ontleent Huércal-Overa zijn naam aan de herbevolking van twee verschillende dorpen aan het einde van de vijftiende eeuw. De vroegere aanwezigheid van Feniciërs en Grieken op zoek naar mineralen in het gebied, evenals Carthagers en Romeinen, is bevestigd door historici. Op de top van Cabezo de la Jara ligt de grot van La Cueva de los Escipiones, genoemd naar een Romeinse generaal die de plek zou hebben bezocht met zijn leger. Hij stierf opgesloten in een toren nadat hij was verslagen door de Carthaagse generaal Asdrubal. De Romeinse keizer Augustus omvatte Huércal-Overa, Purchena en Vélez-Rubio in de Romeinse provincie Tarraconense.

Bezienswaardigheden
Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción
Een duidelijke bevolkingsgroei tussen het einde van de zestiende eeuw en het begin van de zeventiende eeuw maakte een nieuwe parochiekerk noodzakelijk. De werkzaamheden begonnen in 1709 en werden voltooid in 1739. Het gebouw blijft vandaag bestaan, met een dubbele toren die het in de barok omlijst. stijl geïnspireerd door Murcia, en een prachtig hoofdaltaarstuk afgewerkt door José Ganga in 1748, met een van de eerste werken gemaakt voor de Semana Santa door de achttiende-eeuwse Murciaanse beeldhouwer Francisco Salzillo. De kerk bevindt zich op Plaza Cura Valera.

Edificio 4 Torres
Het ‘Edificio de cuatro Torres’ dateert uit het einde van de negentiende eeuw en wordt gekenmerkt door de torens die het de uitstraling geven van een modernistisch paleis. Op besluit van de particuliere eigenaren is het nu gesloten, maar het is nog steeds te zien vanaf de Avenida Guillermo Reyna.

Pósito Municipal
Dit gebouw is nu gesloten voor het publiek en werd oorspronkelijk gebouwd met een schenking van lokale boeren in 1710. Het gebouw is jarenlang een opslagplaats geweest voor goederen en groothandel en is in goede staat gehouden. Het is gelegen op Plaza de la Constitución.

Museo del Agua
Het Museo del Agua nodigt bezoekers uit om te ontdekken waarom water essentieel is voor het leven. Het is een wandeling door de geschiedenis van water en zijn toepassingen op technologie; van de stutten, waterwielen en stortbakken gebouwd door Romeinen en Arabieren, tot traditionele irrigatie en hedendaagse systemen van hydrocultuur. Het museum is gevestigd in het gebouw dat ooit de hoogtepompen huisvestte naar het bovenste kanaal van de Tajo-Segura-overdracht naar de regulerende dam van de gemeenschap. Het is gelegen in Comunidad de Regantes del Saltador.

Museo Etnográfico
De Culturele en Sportvereniging "Locos x Andar" heeft in samenwerking met Ezequiel Parra dit centrum voor etnografisch antiek opgericht. Het centrum werd ingehuldigd in 2013 en is opgedeeld in afdelingen met verschillende voorwerpen uit historische, alledaagse contexten en activiteiten, zoals de supermarkt, het slachthuis, de bakkerij, ansichtkaarten en wimpels, bibliotheek, keuken, school, kinderijsjes, muziek, landbouwwerktuigen, telefoons, houtskoolstrijkijzers, typemachines, slaapkamer, kapperszaak, tabakswinkel, spelletjes uit de kindertijd, elektriciteit, enz. De collectie bevindt zich in Pedanía de Urcal.

Plaza de Toros
De arena werd gebouwd in 1901. Voor de inhuldiging werden twee stierengevechten gehouden waarin de matadors "Relampaguito" en "Borincueño" vochten. De zondag tijdens de Feria staat bekend als Domingo de Toros, waar nog steeds een stierengevecht wordt gehouden. Gelegen aan Calle Córdoba.

Bezienswaardigheden buiten de stad
Castillo Fortaleza
De uitkijktoren van Nazarí, uitgeroepen tot bezit van cultureel belang, staat bij iedereen bekend als "El Castillo". Gebouwd in de tweede helft van de veertiende eeuw, werd de verdedigingstoren gebruikt om de lokale bevolking te waarschuwen voor de aanwezigheid van vijanden. Nadat er opgravingen waren uitgevoerd, werd opgemerkt dat de toren in feite vroeger aan een rij buitenmuur was bevestigd om een ​​complete vesting te vormen. Het zou nog meer torens en intramurale ruimtes hebben gehad, waarschijnlijk ontworpen om het garnizoen dat het bezette te huisvesten. De overgebleven toren is te zien ten zuidoosten van de stad.

Árbol de la Vida
Een van de belangrijkste ontdekkingen van de archeologische opgraving van de uitkijktoren was een decoratief element genaamd Hom of "Ábol de la Vida". Dit motief, gemaakt van geometrische lijnen in stucwerk, is een van de iconografische representaties van het universum die wordt toegeschreven aan de islamitische filosofie, waar het centrum Allah is, het punt van waaruit al het leven voortkomt, tevergeefs uitbreidend en draaiend om naar hem terug te keren. Deze levensboom is een van de weinige gedocumenteerde voorbeelden op het Iberisch schiereiland. Het moet echter een terugkerend beeld in de islamitische kunst zijn geweest dat een sterke stempel heeft gedrukt op de christelijke decoratieve traditie, aangezien het in de late middeleeuwen in talloze keramische producties werd gebruikt. De zeldzame vondst is te zien in het Castillo Fortaleza.

Trincheras Guerra Civil
De route tussen de acht loopgraven in de buurt van het Castillo Fortaleza zal bezoekers het ruige terrein laten zien dat door soldaten is aangepakt tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar ironisch genoeg kan het vandaag ook worden gewaardeerd als een natuurlijke schoonheidsplek.

Wandelingen op het platte land
Wandelen is een van de beste manieren om de omgeving van de stad te verkennen, met routes als Paraje Alto de la Rábita, Paraje La Sierrecica, Via Verde en Sendero Huércal La Vieja PR-A-323.

Handwerk
Traditionele ambachten die nog steeds in Huércal Overa worden geproduceerd, zijn onder meer haken en weven.

Gastronomie
Lokale gerechten zijn ajo colorao (aardappelen met rode paprika), gurullos (dumplings meestal geserveerd met konijn of vis), ensalada de suflí (salade van geroosterde paprika), empedraos (stoofpot op basis van kikkererwten), puchera de arroz (rijst met vlees), buñelos de bacalao (kabeljauwknoedels) en perdiz estofada (gestoofde patrijs). Zoete lekkernijen bestaan ​​uit empanados de almendras (amandelpasteitjes), pan sobao (zoete dumplings die meestal met chocolade worden gegeten), bollos de miel (honingbroodjes) en tortas de manteca (reuzelgebak).

Festivals
Populaire festivals zijn de Tres Reyes, Día de las Lumbres, Día del Cura Valera, het carnaval, Día del Villazgo, Semana Santa en de Zomer Feria, een van de laatste festivals in Andalusië die in oktober wordt gevierd.

Huércal Overa

Het oude stadscentrum van Huércal Overa vlak bij B&B Casa La Vida Feliz

Het oude stadscentrum van Huércal Overa dat je terugvindt op een kleine 20 minuutjes rijden van onze B&B

Huércal Overa ligt op slechts 20 minuutjes van B&B Casa La Vida Feliz

Nog geen 20 minuten rijden van onze B&B en je bevindt je in deze mooie stad met een rijke cultuur

La glorieta de Huércal Overa vlak bij B&B Casa La Vida Feliz

In het centrum van Huércal Overa vind je deze prachtige fontein genaamd La Glorieta

Casa de cuatro Torres vind je terug op Avenida Guillermo Reyna vlakbij B&B Casa La Vida Feliz

Het ‘ Casa de cuatro Torres’ dateert uit het einde van de negentiende eeuw en wordt gekenmerkt door de torens die het de uitstraling geven van een modernistisch paleis

De binnenzijde van Torre Nazari in Huércal Overa niet ver van B&B Casa LA Vida Feliz

De uitkijktoren van Nazarí, uitgeroepen tot bezit van cultureel belang, staat bij iedereen bekend als "El Castillo".

De gerestaureerde Torre Nazari in Huércal Overa

Nadat er opgravingen waren uitgevoerd, werd opgemerkt dat de toren in feite vroeger aan een rij buitenmuur was bevestigd om een ​​complete vesting te vormen

Het Ermita de San Juan gelegen in het centrum van Huércal Overa vlakbij B&B Casa La Vida Feliz

De grote toegangspoort van het Ermita de San Juan in het centrum van Huércal Overa

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción een van de bezienswaardigheden in Huércal Overa

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción in het centrum van Huércal Overa aan het Plaza Cura Valera gelegen

De twee torens van Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Asunción blijft vandaag bestaan, met een dubbele toren die het in de barok omlijst

El Paso Blanco tijdens Semana Santa in Huércal Overa

El Paso Blanco tijdens La Semana Santa in Huércal Overa.  Zeker de moeite als je verblijft in onze B&B tijdens de Semana Santa

Facebook-pagina van B&B Casa La Vida Feliz waar je logeert bij Belgen in Spanje

Ga zeker eens naar onze Facebook-pagina en klik op "Vind ik Leuk". Zo ben je helemaal mee met de laatste ontwikkelingen.